ANWB AutoMaatje nu ook in Nieuwland!

ANWB AutMaatje gaat uitbreiden!

ANWB AutoMaatje heeft in 2019 een groot aantal ritten verzorgd voor mensen met een vervoersvraag. Er bleek duidelijk een behoefte te zijn. En niet alleen binnen Hoogland of Amersfoort: er zijn zelfs ritten naar Meppel en andere steden uitgevoerd.

Al snel bleek dat er ook vanuit andere wijken behoefte is om gebruik te kunnen maken van het concept van ANWB AutoMaatje. En dat concept is simpel. Iemand wil op een bepaalde dag graag ergens heen, maar heeft geen vervoer. Door ANWB AutoMaatje Hoogland/Kattenbroek te bellen, lukt dat wel. Degene die de telefoon aanneemt belt namelijk dan een chauffeur die zich als vrijwilliger heeft aangemeld om te willen rijden. Tegen een onkostenvergoeding van €0,30 per kilometer brengt de chauffeur de deelnemer daar waar deze naartoe wil en zorgt ervoor dat hij/zij ook weer netjes thuiskomt.

Vanuit Nieuwland bereikte ons veelvuldig de vraag of ook bewoners uit deze wijk van ANWB AutoMaatje gebruik konden maken. Vanaf 6 januari kan dat. Vanaf dat moment is namelijk het Servicepunt ANWB Automaatje Amersfoort-Noord gevestigd in de Wijkboerderij van Nieuwland. Vanuit dat Servicepunt worden zowel Hoogland -Kattenbroek en Nieuwland verzorgd. Daarom noemen we ons vanaf nu ANWB AutoMaatje Amersfoort-Noord!

Het telefoonnummer blijft gewoon hetzelfde: 06 537 007 84.

Let op: tussen 1 januari en 6 januari is ANWB AutoMaatje Amersfoort-Noord gesloten.