We gaan weer rijden

ANWB AutoMaatje Hoogland/Kattenbroek en Nieuwland gaan weer van start. Vanaf maandag 20 juli kunt u ons weer bellen en gaan onze chauffeurs weer rijden.

Natuurlijk gelden er beperkingen in verband met Covid19. Zo zal de chauffeur een mondkapje dragen en zal de deelnemer niet naast de chauffeur mogen plaatsnemen, maar rechtsachter. Ook de deelnemer moet een mondkapje dragen en (latex)handschoenen dragen.

Het liefst zien we dat er niet met contact geld betaald wordt, maar dat er digitaal wordt afgerekend. Dat kan bijvoorbeeld met een ’tikkie’ of dat het geld overgemaakt wordt. natuurlijk is er overleg met de chauffeur mogelijk.

De chauffeur zal tijdens de rit zo goed mogelijk ventileren. Dat kan het beste door één of twee ramen een stukje open te laten.

Na de rit zal de chauffeur de auto ontsmetten met speciaal daartoe ontsmettingsmiddel. Vooral de deurknoppen, de gordel en de zitting krijgen daarbij de aandacht. Ook wordt de auto tussendoor minimaal 10 minuten gelucht.

Voorafgaand aan de rit zal de medewerker die de telefoon aanneemt u vragen of u koorts hebt, of u verkouden bent en of u in contact bent geweest met iemand die Corona heeft gehad. Ook de chauffeur zal u die vragen nog stellen.

Natuurlijk gaat de rit niet door als u verkouden bent of als u koorts heeft. Maar dan zegt u vanzelfsprekend zelf af.

Wij wensen u weer een goede rit toe en vooral: houd 1,5 m afstand en blijf gezond